Heeft u vragen 06-22 39 46 39

>>Evaluatiegesprek

Evaluatiegesprek

31-01-2019

Evaluatiegesprek

Maak van je evaluatiegesprek een succes met deze vier tips!

Bij veel medewerkers staat het jaarlijkse evaluatiegesprek alweer in de agenda. De kans om samen met je leidinggevende de afgelopen tijd door te spreken. We geven je vier tips om ervoor te zorgen dat je gesprek soepel verloopt.

  1. Wees voorbereid

Noteer gedurende het jaar je behaalde successen. Je kunt ze namelijk goed gebruiken tijdens het evaluatiegesprek. Neem ook even de tijd om de punten die jij graag wilt bespreken te noteren. Een goede voorbereiding is het halve werk!

  1. Toon initiatief

Wees proactief tijdens je evaluatiegesprek. Laat niet alleen je manager aan het woord, maar toon initiatief door te vertellen waar jij je het komende jaar bezig mee wilt houden. Of aan welke projecten je graag wilt deelnemen óf zelf wilt opstarten. Je laat je manager zo zien dat je betrokken bent.

  1. Praat niet teveel

Bij punt 2 hebben we benoemd dat je ook vooral zelf initiatief moet tonen, maar pas er wel voor op dat het geen monoloog wordt. Dat juist jij alleen aan het woord bent. Een evaluatiegesprek is een dialoog tussen medewerker en leidinggevende, waarbij je leidinggevende de puntjes op de i kan zetten.

  1. Blijf positief

Tijdens het evaluatiegesprek krijg je misschien wat (opbouwende) kritiek van je manager te verduren. En daar is niks mis mee. Het helpt je juist beter te worden. En dat is positief! Natuurlijk mag je zelf ook best kritisch zijn, maar vermijd dat je negatieve kritiek gaat spuien over collega’s. Dit kan je evaluatie negatief beïnvloeden.

Bron: streekpersoneel